Stevia Kristalpoeder

ZOET UIT DE NATUUR

 

De Stevia kristalpoeder bestaat uit het lichte vulmiddel maltodextrine (97%) en Stevia (steviolglycosiden 3%). Waarom zo weinig Stevia? Dat komt omdat Stevia wel 300x zoeter is dan suiker en in pure vorm daarom te moeilijk te doseren is. Het vulmiddel zorgt ervoor dat 1 schepje Natrena Stevia even zoet is als een schepje suiker, maar veel minder calorieën (3kcal per theelepel) bevat.

STEVIAEEN BIJZONDER PLANTJE

Natrena Stevia Kristalpoeder maakt alleen gebruik van ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

STEVIA, EEN BIJZONDER PLANTJE

OORSPRONG

De Stevia plant komt van oorsprong uit Paraguay. Daar wordt het plantje door de oorspronkelijke bewoners al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn intense zoetkracht. Tegenwoordig groeit het ook in Azië, vanwege zijn vele zonuren. Het aantal zonuren is zeer belangrijk  voor de Stevia plant, want hoe meer zon hoe zoeter de bladeren van de Stevia plant. De bladeren van de Stevia plant bevatten zoetstoffen, steviolglycosiden genaamd, die 300x zoeter zijn dan suiker en bovendien calorie-vrij. Stevia  0% Suiker gebruikt Rebaudioside-A, dit is het meest krachtige en pure extract van de Stevia plant. 

HET STEVIA VERHAAL

EXTRACTIEPROCES

Het zoetste gedeelte van de plant zijn de bladeren, deze bevatten steviolglycosiden, een natuurlijk extract. Om hiervan zoetstof te maken moeten de Stevia planten groeien met behulp van veel zonuren. Na het oogsten worden de bladeren gedroogd om vervolgens met heet water te worden vermengd. De hele partij wordt zeven maal gereinigd. Het ruwe extract (steviol genoemd) wordt daarna gefilterd en via verhitting ingedikt. Het daaruit voortkomende concentraat wordt gereinigd, zodat het geschikt is voor kristallisatie.

VOEDINGSWAARDEN

In Natrena Stevia Kristalpoeder zit Maltodextrine, zoetstof steviolglycosiden.

 per 100 gramper theelepel
energie 1666 kJ (392 kcal) 13 kJ (3 kcal)
vetten 0 g  0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g 0 g
koolhydraten 98 g 1 g
waarvan suikers 5,5 g 0 g
eiwitten 0 g 0 g
zout 0 g 0 g