Stevia Zoetjes

HET ZOETJE UIT DE NATUUR

 

Natrena heeft de goede eigenschappen van de Stevia plant verwerkt in een heerlijk smakend zoetje, ideaal voor in de koffie of thee! Het Stevia extract dat in deze zoetjes zit, heeft de officiële naam ‘steviolglycosiden’. Een Natrena Stevia zoetje bevat minder dan 0,1 kcal. De Natrena Stevia zoetjes zijn verkrijgbaar in 3 verpakkingen, namelijk tafeldispensers met 100 en 400 zoetjes en een navulverpakking met 600 zoetjes.

NATUURLIJK ZOET

Bij Natrena zijn we de natuur dankbaar. Alle ingrediënten van Natrena Stevia zijn van natuurlijke oorsprong, met dank aan de Stevia plant.

STEVIA, EEN BIJZONDER PLANTJE

OORSPRONG

De Stevia plant komt van oorsprong uit Paraguay. Daar wordt het plantje door de oorspronkelijke bewoners al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn intense zoetkracht. Tegenwoordig groeit het ook in Azië, vanwege zijn vele zonuren. Het aantal zonuren is zeer belangrijk  voor de Stevia plant, want hoe meer zon hoe zoeter de bladeren van de Stevia plant. De bladeren van de Stevia plant bevatten zoetstoffen, steviolglycosiden genaamd, die 300x zoeter zijn dan suiker en bovendien calorie-vrij. Stevia  0% Suiker gebruikt Rebaudioside-A, dit is het meest krachtige en pure extract van de Stevia plant. 

HET STEVIA VERHAAL

EXTRACTIEPROCES

Het zoetste gedeelte van de plant zijn de bladeren, deze bevatten steviolglycosiden, een natuurlijk extract. Om hiervan zoetstof te maken moeten de Stevia planten groeien met behulp van veel zonuren. Na het oogsten worden de bladeren gedroogd om vervolgens met heet water te worden vermengd. De hele partij wordt zeven maal gereinigd. Het ruwe extract (steviol genoemd) wordt daarna gefilterd en via verhitting ingedikt. Het daaruit voortkomende concentraat wordt gereinigd, zodat het geschikt is voor kristallisatie.

VOEDINGSWAARDEN

In Natrena Stevia Zoetjes zit vulstof natriumcarbonaat, zoetstof steviolglycosiden (extract van de Stevia plant) en zuurteregelaar natriumcitraat.

 per 100 gramper zoetje
energie 38 kJ (= 9 kcal) 0 kJ (= < 0,1 kcal)
vetten 0 g  0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g 0 g
koolhydraten 0 g 0 g
waarvan suikers 0 g 0 g
eiwitten 2.3 g 0 g
zout 42 g 0.03 g