RECEPT

MINI MUFFINS MET BLAUWE BESSEN

Smakelijke mini muffins met blauwe bessen. Gezoet met Natrena Stevia.

  • Ingrediënten (voor 24 stuks)
  • 250 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel baksoda
  • 2 ½ eetlepel Natrena Stevia
  • 2-3 theelepels kaneel
  • ½ theelepel zout
  • 125 g (kleine) blauwe bessen
  • 1 ei
  • 225 ml karnemelk
  • 75 ml maiskiemolie
  • geraspte schil van 1 citroen
  • ½ eetlepel citroensap
  • minimuffinvorm (24 holletjes) gevuld met cakepapiertjes
  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder, de baksoda, Natrena stevia, kaneel en het zout boven een kom. Dep de bessen goed droog en schep ze door het meel. Maak in het midden een kuiltje.
  • Roer in een andere kom het ei met een vork los en roer de karnemelk, olie, geraspte citroenschil en het citroensap erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van het meelmengsel en roer met de vork alles tot licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
  • Schep het beslag in de cakepapiertjes. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes op een rooster afkoelen.

TOON RECEPT

RECEPT

MINI APPELTAARTJES

Deze schattige mini appeltaartjes zijn leuk om uit te delenof lekker als toetje met slagroom of ijs.

  • Ingrediënten (voor 24 stuks):
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 3 appels (red delicious, pink lady of bv Santana)
  • enkele druppels citroensap
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom (light)
  • 1½ eetlepel Natrena Stevia
  • 1-2 theelepels gemberpoeder
  • Minimuffinvorm (24 holletjes), ingevet
  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de plakjes deeg in vieren en bekleed elk holletje van de vorm met een stukje deeg. Druk het deeg goed tegen de rand. 
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes. Meng er een paar druppel citroensap door om verkleuren te voorkomen. 
  • Klop in een maatbeker de eieren los met de slagroom, Natrena stevia en het gemberpoeder. Schep de stukjes appel erdoor. Vul de taartjes met het appelmengsel. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de taartjes lauwwarm of op kamertemperatuur.

TOON RECEPT

RECEPT

HAZELNOOT-ANANASCAKEJES

Probeer nu dit frisse recept voor hazelnoot ananascakejes.Lekker voor bij de koffie of thee. Gezoet met Natrena Stevia.

  • Ingrediënten (voor 24 stuks):
  • 60 g verse roomkaas
  • 4 eieren, gesplitst
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 3 eetlepels Natrena stevia
  • 10 g aardappelmeel, gezeefd
  • snufje gemalen gedroogde rode peper
  • 100 g heel fijn gemalen hazelnoten
  • 100 g ananas, in piepkleine blokjes
  • minimuffinvorm (24 holletjes) gevuld met cakepapiertjes
  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Klop in een kom de roomkaas luchtig. Klop de eidooiers, geraspte citroenschil, Natrena stevia, aardappelmeel en eventueel rode peper erdoor. Schep de gemalen hazelnoten erdoor.
  • Klop in een schone kom de eiwitten tot er zachte pieken op staan. Dep de stukjes ananas goed droog. Leg het notenmengsel en de stukjes ananas erop en spatel dit van onder naar boven luchtig door elkaar.
  • Verdeel het beslag over de cakepapiertjes. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes op een rooster afkoelen.

TOON RECEPT